Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szepsegapolas.2 resz

2013.01.31

Dezodorok: az életeddel játszol!

Ha azt hinnéd, hogy ez egy újabb hülye, hatásvadász cím, el kell, hogy keserítselek. Itt most valóban az életed a tét, vedd komolyan!

Igen, utáljuk a bűzölgő embereket, és legszívesebben üvöltenénk, ha a villamoson nyáron a tömény oroszlánszagba kell felszállnunk. De az izzadás egy természetes, normális, SZÜKSÉGES méregtelenítő folyamat, az izzadságnak ugyanolyan tisztító szerepe van, mint a vizeletnek vagy a székletnek.

 

Szögezzük tehát le: IZZADNI KELL! Azért írom ezt csupa nagybetűvel, mert a mai dezodorok többsége sajnos pontosan ettől a ténytől tekint el, és alumíniumsók vagy cirkónium segítségével elzárja a hónaljban a  pórusokat. Egyszerű elven működnek: ezek a molekulák nedvességet kötnek meg, ezáltal növekednek és fizikailag eltorlaszolják az izzadságot kivezető lyukacskákat.

Azzal azonban, hogy a sok-sok méreganyag ezáltal nem távozik a testünkből, hanem bennragad és lerakódik a mellkörnyéki lágy szövetekbe, kihívjuk magunk ellen a sorsot: megágyazunk szépen a mellráknak. Nem csak a nők! Lassan minden harmadik női mell-levételre jut egy férfi is!

A megdöbbentő adatokra az orvosok is felfigyeltek, és az okot egyértelműen a deókban találták meg, úgyhogy csak id kérdése, hogy a jelenleg piacon levő termékek összetételét rendszabályozzák.

A célunk az, hogy megakadályozzuk a büdösödést, erre pedig pompásan megfelel néhány természetes erjedésgátló, mint például a citrusfélék vagy az aloe vera.

Keresgélj a (bio)boltok kínálatában, nézd meg alaposan az összetevőket és söpörd le a fürdőszobapolcodról az alumíniumsókat és cirkónikumot tartalmazó termékeket! Az életedért cserébe talán nem nagy kérés…

Fogadjatok meg mind mert igazak.

 
 

 

Profilkép


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>